Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.
Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.
Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.
За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.
Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.
Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.
А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.
У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.
Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню.
Смачного!
Смачний суп на обід
Для насиченості смаку горох можна розварювати повністю та додатково подрібнити блендером. Або взяти для горохового супу з копченими реберцями горох, що швидко розварюється.
Традиційно гороховий суп з копченими реберцями подають з будь-якими сухариками, грінками – пшеничними або житніми.
Рецепти горохового супу з копченими реберцями
Супи з горохом готують на різних бульйонах. Нерідко гороховий суп на копчених реберцях доповнюють ковбасою, сосисками, шинкою, іншими видами копчення.
Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде суп, доповнений грибами. Неповторного аромату та смаку надають смажені печериці, лісові гриби.